Pretraži ovaj blog

srijeda, 25. travnja 2018.

Sladoled sa okusom čokolade i kikirikija



Sezona sladoleda je otvorena i to onim iz kućne radinosti!
Nije ovo jeftinija verzija od kupovne, ali svakako imate uvid u kontrolu sastojaka, prvenstveno aditiva, a onda i samog kreiranja okusa po vlastitim željama. Nije ovo ni zdrava verzija, ali svakako manje nezdrava od kupovnog😉.
Nastojim izbjegavati ručnu izradu onih u kojima u receptu idu jaja, pa sam složila jedan koji je jako jednostavan i koji ima finu, mousse bazu koju možete nadograđivati okusima.




Sastojci:
300 ml vrhnja za šlag
200 ml kondenziranog mlijeka
2 keksice burbon šećera
6 žlica šećera u prahu
2 žlice kakaa
2 žlice kikiriki maslaca


Vrhnje smiksajte sa šećerima i kakaom, polako, u "prvoj" brzini da se ne zapraši po plafonu😁. Dobit ćete finu, gustu pjenu koju lagano umiješajte kikiriki maslac i po potrebi još malo smiksajte. Na samom kraju izlijte i kondenzirano mlijeko i plastičnom špatulom povežite sa smjesom. 
Gotovu kremu sam izlijevala u mini,kuglof kalupiće od silikona. Vrlo praktično, vizualno efektno i dozirano taman u veličinu jedne kuglice sladoleda. Hladili su se oko 1h, ali ako ćete cijelu smjesu izliti u jednu posudu, trebate će odstajati 4-5 sati u zamrzivaču.
 Ako ne volite kikiriki maslac zamijenite ga žlicom Nutele, a u sam sladoled možete dodati i nasjeckani orašaste plodove ili komadiće čokolade. Igrajte se 😉





Nema komentara:

Objavi komentar