Pretraži ovaj blog

ponedjeljak, 29. siječnja 2018.

Crveno-bijeli kolač



                         Crveno bijeli kolač

Ovaj divni kolač radila sam prošli vikend, za nećakov rođendan.
Recept je sa facebook stranice Natašine slastice, malo izmijenjen.
Kombinacija sastojaka je prava ljetna, osvježavajuća... Čisto za promjenu od teških zimskih kolača sa orasima, lješnjacima, čokoladama....odlučila sam isprobati baš ovaj.
Jedina zamjerka je što se teško reže, ali  sa tankim oštrim nožem i malo strpljena, uspjet ćete.
Još jedan savijet o lisnatom tijestu koje ide u recept. Mučila sam se valjajući 3 kore (kupila sam dva pakiranja lisnatog od 500g i iskoristila 3/4 ukupno), a kasnije sam se sjetila da ima kupiti već gotovo izvaljano tijesto, 3 takva pakiranja bila bi dovoljna za ovaj recept).

3 pakiranja lisnatog tijesta od cca 270g

Prvi fil:

kompoot od višanja ( tegla od cca 900g sa sokom)
220 g šećera
300 ml soka od višanja( ili koncentrat sirup od višanja pomiješan sa vodom)
2 pudinga od vanilije
1 vanilin šećer

Drugi fil:

 750 ml vrhnja za šlag
150g bijele čokolade
400g maskarponea




Lisnato tijesto peći na pek papiru, na obrnutoj strani tepsije, na 200C, 12-13 minuta. Svaku posebno. Ostaviti da se hlade.

Prvi fil: višnje smiksati u blenderu. Sok iz kompota i sok od višnje iz tetrapaka pomiješati. Odvojiti 1 dl za zamiješati puding, ostalo staviti da zakuha. Prašak za puding, šećer, vanilin šećer izmiješati sa 1 dl soka i uliti u zakuhanu mješavinu sokova. Stalno miješati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Pred kraj dodati smiksane višnje . Ostaviti da se hladi.

Drugi fil: Otopiti na pari čokoladu i dodati je u izmiksano vrhnje za šlag. Lagano žlicom umiješati maskarpone, dok se sve ne poveže.

Prvu koru tijesta premazati kremom od višanja, pa preko njih bijelom kremom. Ponoviti sa ostale dvije kore, tako da je šlag na samom vrhu kolača. Ukrasiti po želji i ostaviti nekoliko sati da kore omekšaju, a krema se stisne.

Meni je ispalo ovako :






Nema komentara:

Objavi komentar