Pretraži ovaj blog

petak, 21. rujna 2018.

Zapečena blitva ( low carb )


Ne znam kako vi, ali prilično sam raštrkana sa receptima. Neki su na blogu, neki na Instagramu, neki na Facebook stranici.
Neki stoje u skicama 😬 i čekaju svoj dan kad će biti dovršeni i objavljeni.
Blog je zasigurno najpregledniji i najviše volim njegovu arhivu, ali zato iziskuje najviše vremena, pa ponekad pribjegavam brzopoteznim objavama na Instagramu.

Eto, ovaj će imati sreću i dobiti svoje mjesto na blogu.

Blitva. Ne da je volim, nego obožavam. Često je ubacim u "soparnik", quicke, galettu i sve moguće slane pite. Ovaj put sam htjela izbjeći ugljikohidrate u obroku, pa sam je ukomponirana sa sirom i jajima. 

Recepta se ne trebate striktno pridržavati, možete povećati doze svega, ne pazeći na omjere štreberski. Ono što je bitno je da pazite da ishlapi sva tekućina prije spajanja svih sastojaka.


Potrebni sastojci:
300-400 g blitve
2 srednje velike crvene paprike
1 ljubičasti luk
125 g mozzarelle 
1 jaje
sol
šareni papar
maslinovo ulje
bosiljak






Blitvu operite i posušite. Izrežite je na trakice, a korijenje na manje kockice.
Luk režite na tanje ploške, papriku na tanke, duguljaste trakice.

Na maslinovom propirjati kapulu i papriku, posolite odmah jer je to "caka" da brže omekšaju. Koristila sam wok, ali nije nužno, svakako računajte da vam u tu zdjelu mora stati i blitva koju ćete dodati pred kraj pirjanja. Dodajte još malo soli , po želji  i papar. Miješajte drvenom žlicom povrće, jer lako zagori i gotovo je kad ishlapi sva tekućina ( nastojte je dobro posušiti prije, da ovaj proces ne traje predugo ).




Jaje smutite vilicom i dodajte još malo soli.
Mozzarellu izrežite na kolutove ili kockice, svejedno je. 
Povrće skinite sa vatre i prebacite u posudu u kojoj ćete sve skupa zapeći.
Namastite je maslacem prethodno, pa po povrću rasporedite sir i na kraju zalijte umućenim jajem.




Pecite na 200 C, 15 ak minuta. Ja sam stavila u posudu u kojoj je ispalo sasvim tanko, možda debljine omleta. Ako vama bude deblje, malo duže pecite.

Ukrasite bosiljkom i jedite dok je toplo i dok je sir još rastezljiv, jer to su gušti😋.





Nema komentara:

Objavi komentar