Danas sam baš poželjela čokoladnu bombu, bez ikakvih zdravih verzija, ono turbo glutensku, masnu, slatku !😋
Pa sam na jedan klasičan brownies izlila čokoladni umak. Da, baš sam htjela da bude sočan, razliven i mljackav. Poseban gušt, ono kad ti dođe da ga prstima jedeš i budeš zamazan do obraza😁.
U svakom slučaju vi ako ne želite da bude čokolade po svuda, smanjite dozu kondenziranog mlijeka za 50ml i dobit će te finu, gustu kremicu.
Biskvit:
2 jaja
1/2 šalice maslaca
1 šalica + 1 žlica šećera
1 vanilin šećer
1/2 šalice brašna
1/2 šalice kakaa u prahu
prstohvat soli
1 puna žlica mljevenih oraha
1 puna žlica naribane tamne čokolade
Mjerna jedinica za šalicu je ona od 2 dl, a kalup za tortu promjera 20 cm.
Maslac sobne temperature izmiksajte u dubokoj posudi ( inače će ga biti po plafonu) sa šećerom i vanilin šećerom. Kad poprimi kremastu teksturu, dodajte jaja i nastavite miksati još nekoliko minuta pa postupno žlicu po žlicu, sipajte mješavinu brašna, kakaa i soli. Kad su se sastojci povezali pjenjačom lagano umiješajte orahe i čokoladu.
Dno kalupa obložiti masnim papirom, a stranice namastite maslacem. Izlijte smjesu u kalup i poravnajte. Pecite 20-25 minuta na 170 C.
Preljev:
230 ml kondenziranog mlijeka
180 g tamne čokolade
1 puna žlica maslaca
2 pune žlice Nutelle ( ili sličnog namaza)
1 žlica ruma
malo cimeta
Sve sastojke osim ruma i cimeta stavite na laganu vatru, dok se svi ne otope i ne povežu u jednoličnu, tekuću smjesu( stalno miješajući ).
Skinite sa vatre i umiješajte rum i cimet.
Preko ohlađenog biskvita prelijte vruću kremu, ostavite na sobnoj temperaturi dok se ne ohladi, pa je stavite u frižider na 12h, sigurno.
Eto, nije se šparalo i ispalo je super. Vi po želji kremu pogustite smanjivanjem mlijeka, izbacite rum i cimet ako ne volite.
- Čak u nedostatku, možete izbjeći i orahe, ništa neće faliti teksturi i dalje.
Eto, ja odoh po još jednu fetu.
Killing me softly...
Nema komentara:
Objavi komentar