Pretraži ovaj blog

nedjelja, 13. svibnja 2018.

Brownies bez glutena







Sretna sam kad moja djeca traže da im napravim neki zdravi kolač. Brownies baš vole, u svakoj varijanti koje sam do sada radila. To je jedan od onih koji uvijek uspiju i sa kojim nema previše zafrkancije.
Danas baš ni nisam inspirativna, pa ću krenuti odmah na recept😂.



5o dag rižinog brašna
15 dag kokosovog brašna
60 g mljevenih lješnjaka
1/2 žličice sode bikarbone
85 g smeđeg šećera
2 žlice kakaa
2 žlice kokosovog maslaca
140 g tamne čokolade
2 žlice bademovih mlijeka
1/4 žličice soli
cimet
naribana narančinu korica
2 žlice "čokoladnih suza"




Jaja smiksati sa šećerom, dodati otopljeni maslac, mlijeko. Suhe sastojke posebno izmiješati pa spojiti sa tekućim, osim čokolade koju otopite na pari i umiješajte pred kraj. Dodajte i čokoladne suzice.
Pleh srednje veličine obložite pek papirom i izlijete smjesu.
Peći na 180 C, 20 ak minuta.


Jedino što ne znam je kakav je sutra dan, da li se osuši ili ostane i dalje sočan.
Jer kod nas za brownies ne postoji sutra😋.






Nema komentara:

Objavi komentar